Daniel Tomáš

Úspěšná letní příprava FK Dynama Sviňomazy

2. 09. 2017 8:41:57
Po vzoru Tomáše Rosického, který je fotbalové veřejnosti znám jako Malý Mozart, jsem si u nás v mančaftu vysloužil přezdívku Malý Jakub Jan Ryba. V našem oddílu zastávám funkci kapitána, jelikož tatínek je významným sponzorem.

Na loňskou sezonu, ve které jsme naprosto suveréně ovládli úplné dno tabulky čtvrté třídy skupiny B, nebudou sviňomažští fandové vzpomínat v dobrém. Aby se již podobná sezona neopakovala, dali jsme si my, chlapci z oddílu, při hasičské zábavě závazek, že na svých fotbalových dovednostech zapracujeme a dostaneme naše Dynamo tam, kam patří, to jest do třetí třídy. Jednohlasně pak bylo usneseno, že půjdeme štěstíčku naproti.

Ke splnění našich cílů nás do nové sezony povede Head Coach Miloň Vrut, který se otěží týmu chopil po půlroční pauze, během které se již popáté úspěšně vyléčil ze závislosti na alkoholu, což jsme společně zapíjeli až do ranních hodin. Asistovat mu bude jeho manželka Věra, kterou se nám od nešťastného Miloně nepodařilo odehnat, a která se nechala slyšet, že to hovado musí mít neustále na očích.

Po dlouhých šesti letech opouští post brankářské jedničky Vilém Jebavý, který v posledním zápase minulé sezony, při marném pokusu zastavit míč směřující do brány, rozezvučel brankovou konstrukci vlastní hlavou. Na místo mezi třemi tyčemi se nám podařilo přivézt plnohodnotnou náhradu, slovenského legionáře Juraje Topiče. Choť Topiče, Mária, se pak v našem družstvu ujala role masérky, což se však při neočekávaně brzkém příchodu Juraje ze zaměstnání domů provalilo, načež byla Mária funkce zbavena, jelikož se její pozornost neupínala jen k výronům kotníkovým, nýbrž i úplně jiným, čímž v našem sportovním kolektivu nadělala dosti zlé krve.

Juraj však není jedinou zahraniční akvizicí našeho mančaftu. Student vysoké školy z nedalekého města, mladík původem až z dalekého Blízkého východu, Ali El Hadar, je útočníkem, jakého Sviňomazy již delší dobu postrádaly. Zpočátku panovaly jisté pochybnosti nad angažováním Aliho, ty však vzaly rychle za své, když se ukázalo, že Ali je skutečně bombový hráč, jehož výbušná povaha vnáší neklid do obraných řad soupeře a pro úspěch týmu by se na hřišti snad i roztrhal.

Náš první přípravný zápas, ve kterém jsme poměřili síly s naším největším rivalem, TJ Lokomotivou Hovězí, nedopadl zrovna nejlépe. Nutno však podotknout, že se hlavní arbitr utkání dopustil dvou hrubých chyb v náš neprospěch, čímž se nelichotivě podepsal pod konečné skóre 0:11. Head Coach Miloň Vrut nám po zápase v šatně vysvětlil, že jsme soupeřovi dovolili hrát jeho fotbal, a že jsme měli soupeři více vnutit náš fotbal, což nás hráče přinutilo se zamyslet, co tím vlastně Head Coach chtěl říct.

Hned v dalším přátelském utkání jsme si již spravili chuť. V litém boji proti Tatranu Chujín, jehož hráči se k utkání nedostavili v plném počtu, a kterému byli během utkání vyloučeni další tři hráči, jsme zvítězili 1:0 gólem v poslední minutě zápasu. A jestlipak uhodnete, kdo byl tím jediným střelcem? Správně, byl to Karel Obadálek. Toho již dobře znáte ze sportovní rubriky Sviňomazské polnice.

Nabrat fyzickou kondici se náš mančaft vypravil do šumavských lesů. Bohužel, hned v první den soustředění jsme si s chlapci uhnali takovou žízeň, že jsme byli nuceni až do konce pobytu setrvat u dobře zásobeného baru, kde jsme zodpovědně dodržovali pitný režim a doplňovali tolik potřebnou vláhu v těle. Zde dobře zafungovala autorita Head Coache, který vydatným popíjením šel hráčům příkladem a vyprávěním veselých příhod z prostředí bohnické léčebny se postaral o příjemnou atmosféru.

Závěrem bych chtěl sviňomazské fans ujistit, že tým je na první mistrovský zápas dobře připraven, a že dostojíme svých závazků a na konci sezóny pozvedneme nad hlavy pohár pro vítěze čtvrté třídy skupiny B. To za celý náš milovaný oddíl slibuji já, Malý Jakub Jan Ryba (kapitán A týmu).

Autor: Daniel Tomáš | karma: 23.56 | přečteno: 588 ×
Poslední články autora